X

Άρση ασυλίας για τους Χρυσαυγίτες Νίκο Μίχο και Αντώνη Γρέγο

«Είμαι στόχος της τρομοκρατίας και ξένων μυστικών υπηρεσιών, όπως η ΜΙΤ» υποστήριξε ο Νίκος Μίχος. Άρση ασυλίας και για Ματθαιόπουλο και Μπούκουρα.

Ant1news

Εξηγήσεις στην επιτροπή δεοντολογίας της βουλής δίνουν από το μεσημέρι οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες βουλευτές που οι ανακριτικές αρχές ζητούν την άρση της ασυλίας τους. Μέχρι στιγμής αποφασίστηκε η άρση της ασυλίας του Νίκου Μίχου για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων και του νόμου περί ναρκωτικών, των Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Αντώνη Γρέγου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Άρση ασυλίας αποφασίστηκε και για τον Στάθη Μπούκουρα για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Ο Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές του Ναυπλίου, απολογήθηκε με υπόμνημα.

Ο Νίκος Μίχος που εξετάστηκε πρώτος ισχυρίστηκε πάντως, ότι αποτελεί και στόχο εγχώριας και διεθνούς τρομοκρατίας. Όπως είπε, κλήθηκε να απολογηθεί για τα δύο όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του, μια καραμπίνα και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών, «τα οποία τα είχα αφήσει επίτηδες να τα βρει η αντιτρομοκρατική». «Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω, αλλά δεν το έκανα γιατί τα είχα για την προσωπική μου ασφάλεια και γιατί δεν μου είχαν δώσει άδεια για δεύτερο όπλο που δικαιούμαι, από τη στιγμή που άλλοι βουλευτές έχουν 3,4 και 5 άδειες», είπε και πρόσθεσε πως «το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ο στρατηγός της αστυνομίας και το ίδιο το σύστημα, έχει παραχωρήσει άδεια οπλοφορίας σε μεγαλέμπορους ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και τους έχει για ρουφιάνους και προστατευόμενους μάρτυρες». Κατά τον Νίκο Μίχο ήταν και είναι «στόχος της τρομοκρατίας, όπως και κάποιοι άλλοι συναγωνιστές μου, όχι μόνο της εν Ελλάδι, αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών, επειδή πάμε κόντρα στο έργο τους, όπως η ΜΙΤ και άλλες μεγάλες που ανέφερα στην επιτροπή».

Σε ότι αφορά την μικροποσότητα –όπως ανέφερε- ινδικής κάνναβης που βρέθηκε σε μια κρύπτη στο σπίτι του, «δεν είμαι ηλίθιος να την αφήσω εκεί αφού θα ερευνούσε η αστυνομία. Ήταν από τον προηγούμενο νοικάρη του σπιτιού, όπως είπε και ο σπιτονοικοκύρης στην αντιτρομοκρατική, ο οποίος είχε βρει και άλλα στο υπόγειο του σπιτιού και τα είχε πετάξει. Είχα όλο το χρόνο να τα πετάξω και δεν ήμουν ηλίθιος να τα αφήσω εκεί». Η δίωξή του γίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, για το πολιτικό του έργο και για αυτά που έχει αναφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο για το παραεμπόριο που γίνεται από μεγαλέμπορους κρέατος και γάλακτος, σπόρων και λιπασμάτων, αλλά «και γι αυτό που έχω πει, για την οικογένεια της Μονσάντο και τα προϊόντα τους».  «Αναγκαστικά η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει καινούργια συμφωνία με τη Ρωσία και τα κράτη της Βαλτικής για εισαγωγές και εξαγωγές και να σταματήσουν να μας εκμεταλλεύονται οι Ευρωπαίοι δήθεν σύμμαχοι μας. Στην ουσία για αυτό μας κυνηγούν», πρόσθεσε. 

Ο Αντώνης Γρέγος πήρε τη σκυτάλη, ανέφερε πως δεν εμπλέκεται πουθενά στο πόρισμα των 190 σελίδων, καθώς δεν αναφέρεται πουθενά το όνομά του. «Δεν έχω μαντικές ικανότητες για να ξέρω τι θα κάνει ο κάθε οπαδός της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, την Αυστραλία και οπουδήποτε αλλού, ή αν κάποιος βάλει μπλούζα με τα διακριτική της Χρυσής Αυγής», είπε και συμπλήρωσε πως έχει μιλήσει με 137 δικηγόρους και εισαγγελείς και βεβαιώνουν αυτά που λέει. «Πρόκειται ξεκάθαρα για πολιτική δίωξη, τόσο ο αρχηγός, όσο και η ηγεσία δεν έδωσαν τέτοιες εντολές για βίαιες ενέργειες οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη νομιμότητα του κόμματος.  Εντάχθηκα νομίμως σε ένα κόμμα αναγνωρισμένο από τον Άρειο Πάγο», κατέληξε.

Την ίδια ώρα, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θα αναζητήσει λύση για το πώς θα δώσουν εξηγήσεις στην Ολομέλεια οι έξι έγκλειστοι βουλευτές. Στην περίπτωση που αποφασιστεί να κληθούν στο Κοινοβούλιο, την τελική απόφαση μέλλει να λάβει ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Ο Αντώνης Γρέγος πάντως, λίγο πριν μπει στην επιτροπή διένειμε DVD με τις … καλές πράξεις της Χρυσής Αυγής.