X

Στα «κάγκελα» κυβερνητικοί βουλευτές για το γάλα

Ο Θάνος Μωραΐτης χαρακτήρισε «ξεφτίλα» τον τρόπο που ακούγεται ότι θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο.

Ant1news

Στα κάγκελα βρίσκονται κυβερνητικοί βουλευτές ενόψει της κατάθεσης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για το γάλα, φορολογικές διατάξεις και τη διανομή του πλεονάσματος.

Ο Θάνος Μωραΐτης  από το ΠΑΣΟΚ μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε «ξεφτίλα» τον τρόπο που ακούγεται ότι θα έρθει προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο, με τρία άρθρα και κατεπείγον. «Είναι λυπηρό για άλλη μια φορά να εξευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία. Κρίμα που μέσα σε τρία άρθρα θα έρθουν τόσα πράγματα», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι κάθε βουλευτής έχει ευθύνη να πει ένα όχι σε όλα αυτά.

«Δεν έχει έρθει το πολυνομοσχέδιο, αλλά ενημερώνω ότι διάφορες επαγγελματικές ομάδες κάθονται μαζί με τον υπουργό και διαπραγματεύονται, ε, αυτό κι αν δεν είναι η μεγάλη ξεφτίλα», είπε ανεβάζοντας τους τόνους.  «Κάποιοι κλείνουν από την πίσω πόρτα τα θέματά τους και αυτό είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και αυτό το πελατειακό κράτος έχει πρόσωπο», είπε, ενώ στα προφίλ του στα social media γράφει: «Αυτό είναι το πελατειακό κράτος! Τα προσχήματα περί προαπαιτούμενων της τρόικας έχουν πλέον καταρρεύσει και γελοιοποιηθεί! Αντί  να κάνουν αυτό που συμφέρει την χώρα και την κοινωνία…. «ζυγίζουν» κοινωνικές ομάδες και μετράνε «κεφάλια» - ψηφαλάκια! Αν αυτό δεν είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους, τι είναι…».

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου Γιώργος Βλάχος (ΝΔ) σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους είπε ότι με την ρύθμιση, όπως είναι «διαλύεται ο παραγωγικός ιστός της κτηνοτροφίας». 

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Καράμπελας από τη ΝΔ σε δηλώσεις του ζήτησε να βρεθεί μια καλύτερη λύση για το γάλα, καθώς αυτή δεν τον ικανοποιεί.

«Οι ρυθμίσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ είναι ρυθμίσεις που θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών. Γι΄ αυτό είμαι και βέβαιος ότι όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας διαβάσουν στις λεπτομέρειές τους αυτές τις ρυθμίσεις, θα τις στηρίξουν» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.  

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφίσουμε στη Βουλή των Ελλήνων να έχουμε στην πατρίδα μας ακριβό γάλα, ακριβά φάρμακα, ακριβά είδη πρώτης ανάγκης. Οι ρυθμίσεις αυτές είναι για τους πολλούς ανυπεράσπιστους καταναλωτές, είναι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες, η Κυβέρνηση τις προχωρεί και είμαι βέβαιος ότι πολιτικά θα τις πιστωθεί», πρόσθεσε ακόμα ο κ. Χατζηδάκης.