X

Με καταψήφιση για το γάλα απειλούν οι «πράσινοι» αντάρτες

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να αλλάξει την διάταξη για το γάλα έστειλαν οι Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραΐτης .

Ant1news



Παραμένουν στο «αντάρτικο» τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, απειλώντας με καταψήφιση της διάταξης που αφορά στο γάλα και στο παρασκήνιο βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διαβουλεύσεις ώστε να υιοθετηθούν οι προτάσεις Τσαυτάρη και να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις στην αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία.

Οι Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραΐτης  έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση να αλλάξει την επίμαχη διάταξη, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα την ψηφίσουν. «Αν δεν κατατεθεί η πρόταση του Τσαυτάρη στην σημερινή συνεδρίαση επιτροπής ή αύριο στην  ολομέλεια, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω», ξεκαθάρισε ο Μιχάλης Κασσής και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι στο δίλημμα ότι εάν καταψηφίσουν την διάταξη θα πέσει η κυβέρνηση, είπε: «Πρώτα εσείς θα φέρετε την ευθύνη και μετά εγώ ως βουλευτής».

Νωρίτερα, ο Θάνος Μωραΐτης εξέφρασε την διαφωνία του με την διάταξη για το γάλα, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και τα φωτοβολταϊκά. «Αυτό που φέρατε σήμερα για το γάλα, να το πάρετε πίσω, δεν έχει συμφωνηθεί με τον Αθανάσιο Τσαυτάρη, άλλο πράγμα συμφωνήσαμε», είπε και πρόσθεσε ότι δεν περνάει ούτε η διάταξη για τις Κυριακές και πρέπει να αποσυρθεί.

«Δεν μπορούμε να αποστούμε από αυτά που συμφωνήσαμε τον Αθ. Τσαυτάρη. Έχει να κάνει με υπόθεση του Κοινοβουλίου», είπε από πλευράς του ο Νίκος Σηφουνάκης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται να καταψηφίσει τη ρύθμιση.

Ο Αθανάσιος Τσαυτάρης μαζί με τους Χρ. Πρωτόπαπα, Φ. Σαχινίδη, Οδ. Κωνσταντινόπουλο και Π. Κουκουλόπουλο πιέζουν για αλλαγές και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Γιάννη Στουρνάρα. Εκτός όμως από το γάλα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν επίσης, την απόσυρση της διάταξη που μειώνει την φορολόγηση στις υπεράκτιες εταιρίες κατά 15%, κάτι που ζήτησε στην ομιλία του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, να μην παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα της υπό εκκαθάρισης Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας και Στέγασης, (ΔΕΠΟΣ), καθώς επίσης, και να υπάρξουν αλλαγές ως προς τις διατάξεις που ρυθμίζουν φορολογικά θέματα.

Εξαιτίας της διαφωνίας του σχετικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα, υπέβαλε την παραίτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος.