X

Βήμα πίσω από την κυβέρνηση για να καμφθούν οι αντιδράσεις

Σε βελτίωση της διάταξης για το γάλα προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να αποφύγει τυχόν «διαρροές» στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.

Ant1news



Υπό την απειλή καταψήφισης της διάταξης για το γάλα και προκειμένου να παραμείνει κοινοβουλευτικά αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία μετά την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, η κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να κάνει ένα βήμα πίσω.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, είναι έτοιμος –μόλις ανέβει στο βήμα- να βελτιώσει την επίμαχη διάταξη που θα θέτει σαφέστερο προσδιορισμό για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος, με ανώτατη διάρκεια ζωής της επτά ημέρες.

Οι αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και οι πιέσεις από βουλευτές που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις διαμήνυαν «ας πέσει η κυβέρνηση, μας εξαπάτησε ο υπουργός, καθώς άλλα συμφωνήσαμε προχθές», έπιασαν τόπο και υπό τον κίνδυνο «απωλειών», ο Κωστής Χατζηδάκης  θα επαναφέρει την διατύπωση που είχε ζητήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης  και ο παραιτηθείς Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η διάταξη θα ορίζει ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων καρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».

Ικανοποιημένος φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες ο Μιχάλης Κασσής από το ΠΑΣΟΚ που απείλησε με καταψήφιση εάν δεν υιοθετηθούν οι προτάσεις Τσαυτάρη.