X

Ανοιχτός σε βελτιώσεις για το γάλα ο υπουργός Ανάπτυξης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μικρές βελτιώσεις όσον αφορά στην επίμαχη διάταξη για το γάλα άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ant1news



Έτοιμος να προχωρήσει σε βελτιώσεις στην υπόθεση του γάλακτος που έχει ξεσηκώσει θυελλώδεις αντιδράσεις, με βουλευτές της συμπολίτευσης να απειλούν ακόμη και με καταψήφιση του νομοσχεδίου, εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια είναι στενά και δεν αφήνουν πολύ χώρο για μεγάλες αλλαγές, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βλάψει τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε απόψεις και να συζητήσουμε, μπορεί τα περιθώρια να είναι περιορισμένα, αλλά συζητάμε και κάθε άλλο παρά να βλάψουμε την ελληνική αγελαδοτροφία θέλουμε», είπε, τονίζοντας ότι ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας. Ξεκαθάρισε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν υπήρξε ούτε για ένα δευτερόλεπτο ευαγγέλιο για την κυβέρνηση, επεσήμανε  ωστόσο,  ότι αποτελεί κοινωνική πολιτική η ελληνική οικογένεια να μην πληρώνει το γάλα κατά 34% ακριβότερα από τον μέσο κοινοτικό όρο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος όσο και ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς, λέγοντας πως δεν τους αγγίζουν, καθώς σε λίγους μήνες αυτό που θα βλέπουν οι καταναλωτές είναι οι θετικές επιδράσεις των ρυθμίσεων στην καθημερινότητά τους.

Εξαπέλυσε δε, σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει να συνεχίσει τα παλιά λάθη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. «Αυτός είναι ο εκσυγχρονισμός που κομίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η προοδευτική σας αντίληψη», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας αναμενόμενες τις αντιδράσεις που δεν εκπλήττουν κανέναν.