X

Άδωνις Γεωργιάδης: Ψηφίζουμε με εξαιρετική περηφάνια το πολυνομοσχέδιο

Ως την ημέρα που η χώρα ανακτά τη δημοσιονομική της κυριαρχία και όχι για να επαναλάβει τα κακά του παρελθόντος χαρακτήρισε τη σημερινή ο υπουργός Υγείας.

Ant1news



«Το ψηφίζουμε με εξαιρετική περηφάνια διότι περιέχει όσα έπρεπε να γίνουν εδώ και θα έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Ούτε στην τρόικα υπακούμε, ούτε στον ΟΟΣΑ. Αποφασίζουμε και κάνουμε την πολιτική επιλογή να πάει ο τόπος μπροστά. Βαρεθήκαμε πια τα ίδια και τα ίδια, που μας έφεραν στην χρεοκοπία» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη συγκεντρωμένη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που έγινε στη χώρα τα τελευταία 50 χρόνια.

Όπως είπε, μια κριτική δίκαιη που θα μπορούσε να γίνει στην κυβέρνηση είναι ότι προχώρησε με λιγότερο τολμηρά βήματα, όμως, επισήμανε «έπρεπε να σταθμίσουμε και το γεγονός ότι η κοινωνία είναι κουρασμένη από όλη αυτή την πορεία».

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας ανέφερε  ότι η σημερινή ημέρα θα καταχωρηθεί στο μέλλον ως την μέρα που η χώρα εξήλθε του εφιάλτη της χρεοκοπίας που ξεκίνησε τον Μάιο του 2010. Από κει και πέρα, ανακοίνωσε ορισμένες αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου.