X

Άρση ασυλίας για ακόμη 5 βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Την άρση ασυλίας των Κ. Μπαρμπαρούση, Π. Ζησιμόπουλου και Χ. Αλεξόπουλου αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που θα ψηφίσει και για την άρση ασυλίας άλλων 5.

Ant1news

Το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη για πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανοίγει σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η επιτροπή δεοντολογίας αποφάσισε την άρση της ασυλίας και των Κώστα Μπαρμπαρούση και Πολύβιου Ζησιμόπουλου, αλλά και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που «αποχώρησε» από το κόμμα, για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε η επιτροπή δεοντολογίας.

Η ψηφοφορία στην Ολομέλεια για τους Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης, έχει προγραμματιστεί στις 12 το μεσημέρι. Νωρίτερα, οι ίδιοι μπορούν να πάρουν το λόγο και επί ένα 5λεπτο να αντικρούσουν τις κατηγορίες.

Με υπόμνημα εν τω μεταξύ, έδωσαν εξηγήσεις ο Κώστας Μπαρμπαρούσης και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι –όπως και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος- είχαν ζητήσει προθεσμία μιας εβδομάδας για να το προετοιμάσουν.

«Ούτε εγώ, ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκω έχουμε διαπράξει κάτι παράνομο. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια, δεν ξέρω αν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι μπορούν να κάνουν το ίδιο», ισχυρίζεται, δηλώνοντας αγνός πατριώτης!

Ενώπιον της επιτροπής εμφανίστηκε ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος, ενώ με υπόμνημα «κατέθεσε» ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος