X

«Μύλος» στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου

Χρειάζεται ενότητα απέναντι σε ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο Άκης Γεροντόπουλος. Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση.

Ant1news

Ψηλά στην ατζέντα κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Μπαλτάκου με την κυβέρνηση που καρδιοχτυπά για το περιεχόμενο των νέων βίντεο που απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα η Χρυσή Αυγή, να επιχειρεί να ρίξει τους τόνους και να επιτίθεται στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι ρίχνει νερό στο μύλο του ακροδεξιού κόμματος.

Χρειάζεται ενότητα απέναντι σε ναζιστικά και φασιστικά φαινόμενα ήταν το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει ο Άκης Γεροντόπουλος, που τόνισε ότι με συγκεκριμένα στοιχεία οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα που ακόμη και τα κοκόρια για να λαλήσουν το πρωί χρειάζονται εντολή Σαμαρά, να μην γνώριζε για τα έργα και τις πράξεις Μπαλτάκου και να ζητά την παρέμβαση Ευάγγελου Μεϊμαράκη για το επεισόδιο με τον γιο του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης στη Βουλή.

«Για μικροκομματικούς λόγους ρίχνετε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής και θα το βρούμε μπροστά όλοι μας,  όλος ο δημοκρατικός κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος απέναντι σε φαινόμενα ναζισμού και φασισμού», σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος που θύμισε ότι πρώτος ο πρωθυπουργός μίλησε για μηδενική ανοχή στα ναζιστικά φαινόμενα. «Είναι ξεκάθαρη η πολιτεία του απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία μομφή εναντίον του», είπε.

 Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει συνομιλήσει με βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Επειδή από ένα μέσο ενημέρωσης ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει πει ότι έχει συνομιλήσει και με άλλους βουλευτές, μεταξύ άλλων και με εμένα, το διαψεύδω, είμαι πάρα πολύ σαφής», τόνισε.

Για συνομωσία του Τάκη Μπαλτάκου με την Χρυσή Αυγή για την αλλοίωση του πολιτεύματος και της βούλησης του λαού, μίλησε ο Αλέξης Μητρόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης έπρεπε να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Για «μόρφωμα» που διεκδικεί την ψήφο του λαού», έκανε λόγο ο Νότης Μαριάς  από τους ΑΝΕΛ.

«Ο αγώνας ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον ναζισμό είναι συνεχής και αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε ενωμένοι και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σπάσει το αυγό του φιδιού και να τσακίσει το κεφάλι του φιδιού που είναι ο νεοναζισμός, να μην αφήσει τις παραφυάδες του να σπείρει τις φασιστικές του ιδέες», υπογράμμισε ο Α. Γεροντόπουλος.