X

Απάντηση Μεϊμαράκη στις ανακρίτριες για τη Χρυσή Αυγή

Θεσμικό περίβλημα στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής βάζει η Βουλή με την απαντητική επιστολή του Προέδρου της Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τις ανακρίτριες Κλάπα και Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση.

Ant1news



Στόχος της Βουλής που -σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα- «ούτε ζήλο δείχνει, αλλά ούτε και καθυστέρηση», είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών από την Ολομέλεια μέχρι τις 9 Μαΐου που θα διακόψει τις εργασίες της ενόψει των εκλογών.

Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό για όλους τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους οποίους η επιτροπή δεοντολογίας εισηγείται την άρση της ασυλίας τους, η διαδικασία θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Άλλωστε, εκκρεμεί και απάντηση της εισαγγελίας φυλακών για το εάν θα παραστούν στην ολομέλεια οι προφυλακισμένοι βουλευτές. Σύμφωνα με κύκλους της Βουλής εάν η απάντηση είναι αρνητική, θα ληφθεί υπόψη η κατάθεση που ήδη έχουν δώσει.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην επιστολή του προς τις κ.κ. Κλάπα και Δημητροπούλου υπογραμμίζει πως η Βουλή χειρίζεται το ζήτημα σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό με την «αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία». Ωστόσο, το αίτημα όπως επισημαίνει, αφορά μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια με την εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, να αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας.

Μέχρι στιγμής η Ολομέλεια έχει άρει την ασυλία των Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και του Ηλία Κασιδιάρη για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Εκκρεμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των προφυλακισμένων στον Κορυδαλλό Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, αλλά και του διαγραφέντα Στάθη Μπούκουρα, καθώς και των Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Κώστα Μπαρμπαρούση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, του Νίκου Μίχου για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης και του ανεξάρτητου Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα οι ανακρίτριες είχαν ζητήσει την επίσπευση της διαδικασίας για την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η απαντητική επιστολή του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.