X

Για την άρση ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφασίζει η Βουλή

Την ερχόμενη Τετάρτη η Βουλή αποφασίζει για τους Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Ant1news

Το δρόμο προς τη Δικαιοσύνη και για τους υπόλοιπους τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές που βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ανοίγει την Τετάρτη η Βουλή, που θα αποφασίσει για την άρση της ασυλίας του Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου και Κώστα Μπαρμπαρούση.

Μετά την θετική εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας θεωρείται βέβαιο ότι θα αποφασιστεί η άρση της ασυλίας των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που βαρύνεται με το ίδιο αδίκημα.

Αυτό που απομένει είναι η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση ή μη της ασυλίας των προφυλακισμένων Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά, Γιάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και τον διαγραφέντα Στάθη Μπούκουρα που επίσης βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του υπόδικου για άλλα αδικήματα Νίκου Μ. Μίχου για το αδίκημα της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Το λόγο σε ότι αφορά την παρουσία στη Βουλή των έγκλειστων στον Κορυδαλλό, αλλά και τον επίσης προφυλακισμένου Στάθη Μπούκουρα έχει η εισαγγελέας των φυλακών, ενώ όπως έγινε γνωστό, εάν δεν τους δώσει άδεια, θα ληφθεί υπόψη η κατάθεση που έχουν ήδη δώσει.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης  σε δηλώσεις του μετά και την κλήση σε απολογία για τις 5 Μαΐου της Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Δημήτρη Κουκούτση και Νίκο Κούζηλο, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση θέλει να τους κλείσει φυλακή: «Η εγκληματική συμμορία του Σαμαρά έχει τρομοκρατηθεί διότι βλέπουν ότι η Χρυσή Αυγή έρχεται πρώτη σε πολλές περιφέρειες της χώρας και το απόκομμα τους πεθαίνει. Κάνουν πράξη αυτό που ομολόγησε ο Μπαλτάκος: Θέλουν να μας κλείσουν στην φυλακή για να μας κλέψουν τις ψήφους. Δεν θα καταφέρουν απολύτως τίποτα. Θα το μετανιώσουν και θα αποτύχουν οικτρά διότι η Χρυσή Αυγή έχει στο πλευρό της το Δίκαιο, την αλήθεια και τον κυρίαρχο ελληνικό λαό», είπε.