X

Στουρνάρας: «Δε σώζουμε τους τραπεζίτες»

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε απάντηση στο Μανώλη Γλέζο, μιλώντας στη Βουλή για το σχέδιο νόμου που αφορά στη δραστηριότητα των τραπεζών.

Ant1news

Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού τομέα είναι ο στόχος του κανόνων που θεσπίζονται με το Σχέδιο Νόμου «Ενσωμάτωση της οδηγίας για την πρόσβαση στη δραστηριότητα των πιστωτικών  ιδρυμάτων και στην προληπτική εποπτεία πιστωτικών  ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στη Βουλή.

«Κατ΄αρχήν θα απαντήσω στο σεβαστό Μανώλη Γλέζο, ότι με το παρόν νομοσχέδιο σαφώς και δεν σώζουμε τους τραπεζίτες. Τους αλλάζουμε όποτε θέλουμε, εάν δεν κάνουν τη δουλειά τους καλά. Προσπαθούμε να σώσουμε τις καταθέσεις του κόσμου και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στην αρχή της τοποθέτησής του.

«Η οικονομική κρίση αποκάλυψε τα τρωτά σημεία της ρύθμισης και εποπτείας του τραπεζικού συστήματος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε και τόνισε πως «ο γενικότερος στόχος των νέων κανόνων είναι η ενίσχυση της ανθεκτικότητας του τραπεζικού τομέα της Ε.Ε., ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να απορροφήσει οικονομικούς κλυδωνισμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι τράπεζες συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε μεταξύ άλλων πως «η δική μας υποχρέωση πλέον είναι να επιταχύνουμε με κάθε τρόπο τη διαδικασία επανόδου σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος πρωτίστως των νεότερων γενεών της πατρίδας μας».