X

Νέα πρόσωπα σε έξι βουλευτικές έδρες

Αλλάζουν χέρια έξι έδρες στη Βουλή και οι έως σήμερα «κάτοχοι» τους τις παραδίνουν, προκειμένου να διεκδικήσουν μια έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ant1news



Σύμφωνα με το νόμο που θέτει ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή και του υποψήφιου ευρωβουλευτή, έξι βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ υπέβαλαν την παραίτησή τους από τη βουλευτική τους έδρα.

Στα έδρανα των τέως πλέον βουλευτών της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που εκπροσωπούσε το Ηράκλειο και του Κωστή Μουσουρούλη από τη Χίο, θα καθίσουν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Δεικτάκτης και ο περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου, Σταμάτης  Καρμαντζής, αντίστοιχα, ενώ βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Μανώλη Γλέζου θα ορκιστεί η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα, θα «παραδώσουν» την έδρα τους στην σεναριογράφο και σκηνοθέτη Άννα Χατζησοφιά και την συνταξιούχο οικονομολόγο Φωτεινή Κούβελα, ενώ ο Νότης Μαριάς  από τους ΑΝΕΛ στον προπονητή κικ μπόξινγκ Κωνσταντίνο Δαμοβολίτη.