X

Αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Αντιρρήσεις εκφράζει το ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Ant1news



Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί η αλλαγή πλεύσης του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας των λαϊκών αγορών, με τον εισηγητή του κόμματος Μιχάλη Κασσή να καλεί την κυβέρνηση να κάνει βήματα πίσω στα ζητήματα του διαχωρισμού παραγωγών και εμπόρων και της κλήρωσης.

«Δυστυχώς το 3ήμερο που μεσολάβησε είδαμε ότι δεν αντιδρούν μόνον οι έμποροι, αλλά και οι παραγωγοί», υποστήριξε ο Μιχάλης Κασσής, εμμένοντας στην άποψη ότι δεν πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός, ενώ η εφάπαξ κλήρωση τον Ιανουάριο του 2015 να αφορά μόνον σε καινούργιες θέσεις. Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και ως εκ τούτου η κυβέρνηση μπορεί να τις «αλλάξει», ώστε να σταματήσει και η απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για την αλλαγή της στάσης του ΠΑΣΟΚ λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί των επίμαχων άρθρων, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη.

Για το θέμα συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο γραφείο του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Μπούρα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξευρεθεί λύση, ωστόσο το αδιέξοδο παρέμεινε και όλα δείχνουν πως η λύση θα αναζητηθεί στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.