X

Βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Αλλαγή… πλεύσης από τον Κωστή Χατζηδάκη μετά την αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ.

Ant1news



Κίνηση καλής θέλησης προκειμένου να μην διαταραχθεί η κυβερνητική συνοχή από την αιφνιδιαστική αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, με τον Κωστή Χατζηδάκη να ανακοινώνει ότι η κλήρωση θα είναι μόνο για τις νέες άδειες και οι υπόλοιπες θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση.

"Προτιμούσα την προηγούμενη ρύυθμιση, αλλά δεν μπορούσα να επιβάλλω την άποψη μου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην συζήτηση του νομοσχεδιου για το υπαίθριο εμπόριο, έντονες αντιδράσεις εκφράστηκαν από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τη βουλευτή της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, προκάλεσε τροπολογια του υπουργείου Παιδείας που καταγγέλθηκε οτι ανοίγει το δρόμο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η βουλευτης της ΝΔ ζήτησε την απόσυρση της, ενώ η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβερνηση οτι είναι άσχετη με το νομοσχεδιο.

"Οφείλει το προεδρείο να κάνει τη δουλειά του και να τραβήξει αυτιά, υπήρχε άνεση χρόνου για να έρθει προς συζήτηση η τροπολογία του υπουργείου  Παιδείας σε δικό του νομοσχέδιο", είπε η Κατερίνα Παπακώστα, κάνοντας λόγο για θέμα αξιοπρέπειας όλων των βουλευτών και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

"Το προεδρείο δεν είναι παιδαγωγός για  να τραβήξει αυτιά", σχολίασε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Τραγάκης. Για απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.