X

Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής και Μπούκουρας

Βγαίνουν για λίγο από τη φυλακή οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να παραστούν στη συζήτηση για την άρση ασυλίας τους στη Βουλή.

Ant1news

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης έχει προγραμματιστεί να περάσουν την πόρτα της Βουλής ο Γιώργος Γερμενής και ο Στάθης Μπούκουρας, οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να δώσουν το παρών και να υποστηρίξουν τις θέσεις τους στη συζήτηση για το αίτημα άρσης της ασυλίας τους.

Είναι η πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, που προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές θα μεταφερθούν με χειροπέδες στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Γερμενής και Μπούκουρας έχουν όλα τα δικαιώματα που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για τους βουλευτές που ελέγχονται από την Δικαιοσύνη και η Ολομέλεια καλείται να αποφασίσει την άρση ή μη της ασυλίας τους και συνεπώς θα έχουν στη διάθεσή τους τον χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός προκειμένου να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία της μεταγωγής τους, η αστυνομία σε συνεργασία με τη φρουρά του κοινοβουλίου έχουν εκπονήσει ειδικό σχέδιο μεταγωγής των προφυλακισμένων από τις φυλακές στη Βουλή αλλά και για την μετακίνησή τους εντός του κτιρίου.

Η κλούβα της Αστυνομίας θα φέρει τους δύο βουλευτές  έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής όπου και θα τους παραλάβουν, χωρίς χειροπέδες, οι άνδρες της ασφάλειας του κοινοβουλίου οι οποίοι θα τους συνοδεύουν παντού εκτός από την αίθουσα της Ολομέλειας.