X

Μετά τα δάκρυα και τις απειλές στη Βουλή, αναλαμβάνει η δικαιοσύνη

Μετά την άρση της ασυλίας ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, η υπόθεση περνά τώρα αποκλειστικά στη δικαιοσύνη.

Ant1news



Στη δικαιοσύνη και τις δικαστικές αρχές παραπέμπονται όλες οι υποθέσεις που αφορούν τους νυν και πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έπειτα από την άρση της ασυλίας των Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου.

Μετά το "ναι" της Βουλής στη ψηφοφορία της Τετάρτης, έχει αρθεί πλέον η βουλευτική ασυλία ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χρυσαυγιτών, που εμφανίστηκαν και χθες αμετανόητοι, εξαπολύοντας απειλές.

Αντίθετα, οι πρώην βουλευτές της, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, που ξέσπασε σε λυγμούς και κλάματα, αποκήρυξαν μετά βδελυγμίας τις εγκληματικές δράσεις και ενέργειες της Χρυσής Αυγής, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να επηρεάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Αρκετοί, πάντως, βουλευτές συγκινήθηκαν από το χθεσινό ξέσπασμά του Μπούκουρα και είπαν «όχι» στην άρση της ασυλίας του για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Πέρα από τους Χρυσαυγίτες, αρνητική ψήφο στον Στάθη Μπούκουρα έδωσαν 26 βουλευτές, ανάμεσά τους οι κ.κ. Ανδρέας Μαρίνος και Τάνια Ιακωβίδου από τη ΝΔ και Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Νίκος Σηφουνάκης, Μιχάλης Κασσής και Γιώργος Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ.

«Όχι» στους δύο πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητους πλέον, είπαν επίσης, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, Κώστας Δαμαβολίτης, Παύλος Χαϊκάλης, Μαρίνος Ουζουνίδης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Ο Γιώργος Ντόλιος, η Ραχήλ Μακρή και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, σχολίασαν την Πέμπτη στο Πρωινό ΑΝΤ1, την αρνητική ψήφο τους.