X

Κόντρα Βορίδη-Λαφαζάνη για την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ισχυρίστηκε πως «η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση είναι να φύγει».

Ant1news

Ανατοκισμό του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών της Κυριακής επιχείρησε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με την συγκυβέρνηση να απαντά σε υψηλούς τόνους πως η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να τερμάτισε πρώτη, αλλά έχασε μέρος της εκλογικής της δύναμης και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ζητά εθνικές εκλογές.

Τόσο ο Χαράλαμπος Αθανασίου, όσο και οι Μάκης Βορίδης και Πάρις Κουκουλόπουλος  επεσήμαναν ότι καμία κυβέρνηση που ήρθε δεύτερη στις ευρωεκλογές δεν παραιτείται και πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παρέμειναν στάσιμα.

«Δεν έχετε ούτε τα ποσοστά του 2012, είστε στάσιμοι, είτε το θέλετε είτε όχι, αλλά έχετε χάσει και 150.000 ψήφους, ως ποσοστό μπορεί να πήγατε καλά, έχετε υποστεί καθήλωση», τόνισε μετά και την πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ο Μάκης Βορίδης ανέφερε πως δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης όταν το προεκλογικό του σύνθημα ήταν «τρεις κάλπες, μια ψήφος, φεύγουν».

Για ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι παρελθόν με την ψήφο του ελληνικού λαού και δεν πρόκειται να διασωθεί ούτε με ανασχηματισμό, ούτε με τίποτα άλλο. «Η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση στον τόπο είναι να φύγει και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές», ανέφερε.

«Το ποσοστό που χάθηκε στις εκλογές δεν πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρατε ΖΕΡΟ, το 17% που πήγε; Πήγε αριστερά; Για δείτε που πήγε γιατί θα ξαναπάει, η συντριπτική πλειοψηφία μετακινήθηκε προς τα δεξιά μη συμπεριλαμβανομένων των ψήφων της ΧΑ», είπε απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης, ενώ την ίδια ώρα ο Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στο πρόβλημα συμμαχιών που έχει η αξιωματική αντιπολίτευση τώρα που οι ΑΝΕΛ κατάρρευσαν.

Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ για μια αριστερή βιώσιμη πρόταση έκανε ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ που καταποντίστηκε στις εκλογές, υποστηρίζοντας πάντως, πως είναι επιπόλαιη η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η πρωτιά οφείλεται σε ψήφο αποδοχής της θετικής του πρότασης. «Μου θυμίζει αυτό που λένε τερμάτισε πρώτος, επειδή οι άλλοι έπαθαν κράμπα και άλλοι κλακάζ», είπε.

«Όταν λύσετε τα δικά σας προβλήματα, όταν δώσετε το 80% των υπουργείων γιατί σας εκβιάζει η ΠΑΣΟΚΕΛΙΑ, γιατί θα επιστρέψουν κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ, τότε να έρθετε εδώ και να μας μιλήσετε για τις 3,5 μονάδες που έχασαν οι ΑΝΕΛ», σχολίασε η Ραχήλ Μακρή.