X

Καταργείται η ρύθμιση για την ποινικοποίηση του οφειλέτη

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της ρύθμισης που έφερε σε δεινή θέση οφειλέτες που δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη προς το δημόσιο.

Ant1news

Στην κατάργηση της ρύθμισης για την ποινικοποίηση του οφειλέτη που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις οφειλές του προς το δημόσιο, προχωρά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η ρύθμιση αυτή ψηφίστηκε το 2011 επί υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου  προκειμένου να γεμίσει ο κρατικός κορβανάς, έχει φέρει σε δεινή θέση πολύ κόσμο που είδε να «εξανεμίζονται» τα εισοδήματά του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε σωστή την κατάργησή της, τονίζοντας πως βρίσκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή. «Η κατάργηση της ρύθμισης για την ποινικοποίηση του οφειλέτη που δεν έχει δυνατότητα πληρωμής είναι σωστή και το έχουν πει όλες οι πτέρυγες της βουλής, έχω ετοιμάσει διάταξη εδώ και καιρό, αλλά το Οικονομικών είναι το επισπεύδον σε αυτή την περίπτωση, είμαστε σε επαφή για να φέρουμε τη διάταξη», είπε.

Το θέμα έθεσε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος.