X

Φόβοι για «Μαύρο Οκτώβρη» στις φυλακές

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις φυλακές όλης της χώρας, όπου η βία μεταξύ των κρατουμένων  έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ant1news



Ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός, προέβλεψε «Μαύρο Οκτώβρη», καθώς η κατάσταση δεν αποσυμπιέζεται, αλλά «μαζεύει - μαζεύει και θα εκραγεί».

Ενημερώνοντας μαζί με άλλους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων τη Βουλή, ο Αντώνης Αραβαντινός ανέφερε πως η βία μεταξύ των κρατουμένων, οι συνθήκες κράτησης τους, αλλά και την ανύπαρκτη ασφάλεια είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε «Μαύρο Οκτώβρη».

«Ενδεικτικά για τον Κορυδαλλό, αν αποφασίσουν να φτύσουν όλοι μαζί οι κρατούμενοι θα πνιγούμε», σχολίασε για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων ξεπερνά κατά πολύ τη συνολική χωρητικότητα. Η κατάσταση είναι χειρότερη στον Κορυδαλλό και την Αλικαρνασσό με την υπερπλήρωση να ξεπερνά, όπως είπαν, το 200%. Στον Κορυδαλλό αντιστοιχεί ένας σωφρονιστικός υπάλληλος για 400-500 κρατούμενους.