X

Μιχαλολιάκος: Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης

Παραλήρημα του Νίκου Μιχαλολιάκου με ύβρεις και απρεπείς εκφράσεις. Υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισε η Βουλή.

Ant1news

Υπέρ της άρσης ασυλίας των τριών προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ψήφισαν 223 βουλευτές και μόνο ο Νίκος Νικολόπουλος ψήφισε "παρών", μετά τις τοποθετήσεις των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.  

Σε υψηλούς τόνους και με υβριστικές αναφορές τοποθετήθηκε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μαζί με τον Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό μεταφέρθηκαν σήμερα στο κοινοβούλιο από τον Κορυδαλλό όπου είναι προφυλακισμένοι. 

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος στο Σώμα είπε: «Ντροπή σας ψευδοδημοκράτες, στήσατε σκευωρία εναντίον μας». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση βουλευτών και τότε τους απάντησε «Σκάστε».

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε για χάλκευση στοιχείων και κατηγορητήρια που κατασκευάστηκαν με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις.  

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε:

- Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, με έχετε άδικα στις φυλακές. - Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε
- Είστε ένοχοι πολιτικής σκευωρίας, φτιάξατε κατηγορητήρια με βάση τις δημοσκοπήσεις
- Δεν την φοβάμαι την φυλακή, οι χειροπέδες που μου βάλατε είναι τίτλος τιμής
- Ψάχνατε για οπλοστάσιο, τι βρήκατε;
- Που είναι το μαύρο χρήμα που λέγατε;
-  Δεν έχετε κάνει τίποτα για να βρείτε τους δολοφόνους Καπελώνη - Φουντούλη
- Γνώρισα τον Μπαλτάκο σαν μαθητής το 1973. Τον ξέρω καλύτερα από όλους
- Πορνοβοσκοί, φυλλάδες της διαφθοράς, έδειξαν ψεύτικο καταστατικό της Χρυσής Αυγής.
- Το δημοψήφισμα έγινε πήρατε μαζί 31%, 2% λιγότερο από ό,τι ο Κωνσταντίνος. Φύγετε είστε ανεπιθύμητοι στον τόπο.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μίλησε για το βίντεο Μπαλτάκου και επισήμανε ότι δεν ήταν ο μόνος που επιχείρησε να τους προσεταιριστεί, κάνοντας αναφορά στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιώργο Μουρούτη και σε δύο υπουργούς, τους οποίους δεν κατονόμασε, λέγοντας ότι είχαν μυστικές επαφές με βουλευτές της ΧΑ.

Γιάννης Λαγός: Δεν έχετε στοιχεία - Δίκη δεν θα γίνει

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιάννης Λαγός, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες , άδικη κράτηση και έλλειψη στοιχείων που δείχνουν οποιαδήποτε ενοχή. 

«Αν έχετε τα κότσια να μας πάτε σε δίκη. Θα σας ξεφτιλίσουμε πανευρωπαϊκά για δύο μήνες» είπε, τονίζοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν θα σβήσει ποτέ».

«Ρεζιλευτήκατε στις ευρωεκλογές. Το 9,5% σας έφτυσε κατάμουτρα. Που είναι τα στοιχεία σας; Ακούστε τα όλοι, δίκη δεν θα γίνει. Τα στοιχεία είναι δήθεν και στηρίχτηκαν στο μίσος. Δεν το στήσατε καν με σοβαροφάνεια» πρόσθεσε.

«Πριν από 8,5 μήνες μας βάλατε χειροπέδες και μας περιφέρατε σαν να είμαστε οι χειρότεροι κακούργοι. Αυτοί είναι έξω και πολλοί ακόμη και μέσα εδώ» είπε ο Γιάννης Λαγός. 

Σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία ανάμειξη και άφησε αιχμές για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. «Με κατηγορήσατε ότι έδωσα εντολή στον Πατέλη για να δώσει εντολή στον επόμενο για να δώσει εντολή στον μεθεπόμενο να σκοτωθεί ο Φύσσας. Δεν υπάρχει φυσική αυτουργία. Τιμωρούμαι γιατί είμαι περιφερειάρχης της Χρυσής Αυγής», είπε. 

Για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο Χρήστος Παππάς

Από την πλευρά του, ο προφυλακισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής και κατήγγειλε την εισαγγελέα των φυλακών ότι με άνωθεν εντολές «εξευτελίζει τον εαυτό της» και αρνείται άδειες στους κατηγορούμενους για να παραστούν στη Βουλή.

Ο Χρήστος Παππάς μίλησε για «νοσηρούς νεοδημοκρατικούς εγκέφαλους» που έστησαν μια σκευωρία εις βάρος ενός νόμιμου πολιτικού κόμματος. 

Αναφερόμενος στις κατηγορίες εις βάρος του, απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «όταν δεν ήμουν μέσα, γιατί ρωτήσατε κοινό μας γνωστό, 'τι κάνει ο Παππάς;' Ενδιαφερθήκατε για μένα ή ζηλέψατε τη δόξα του πολιτικού σας μέντορα Ευάγγελου Αβέρωφ;». 

Παράλληλα, άσκησε δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι η «Ελλάδα διαθέτει έναν πολιτικά ανισόρροπο πρωθυπουργό», ενώ είπε ότι στη ΝΔ «υπάρχουν πολλοί Μπαλτάκοι που προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν, αλλά εμείς μένουμε πιστοί στις ιδέες μας».



Ωστόσο, απέρριψε τις κατηγορίες εις βάρος του, λέγοντας ότι οι μόνες κατηγορίες εις βάρος του είναι τα βιβλία και οι ιδέες του. «Με τα βιβλία θα κάνετε πολιτική δίκη;» αναρωτήθηκε. 

Έξω από την βουλή είχαν συγκετρωθεί οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής για να συμπαρασταθούν στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από τον Κορυδαλλό υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.