X

Το «βάρος» για τα κρίσιμα νομοσχέδια στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής

Τα δύσκολα… έπεσαν στα «πρωτάκια» και τα ανώδυνα στους επικίνδυνους και επίφοβους πρώην υπουργούς και βουλευτές, με αντίδωρο μεγαλύτερες και απερίσπαστες διακοπές.

Ant1news

Αποκρυπτογραφώντας τα τρία Θερινά Τμήματα της Βουλής που ανακοινώθηκαν σήμερα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως στο Α’ και Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής δύσκολα θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση νομοσχέδια, όπως αυτό για τη μικρή ΔΕΗ που συναντά έντονες αντιδράσεις από βουλευτές που εκλέγονται σε περιφέρειες, όπως η Κοζάνη, η Φλώρινα και η Δράμα, όπου είναι εγκατεστημένες μονάδες προς ιδιωτικοποίηση.

Αντιθέτως, στο Β’ Θερινό Τμήμα που διαρκεί λιγότερο από τα άλλα δύο (μεσολαβεί και το κλείσιμο της Βουλής γύρω στον Δεκαπενταύγουστο) και στο οποίο αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση κρίσιμα νομοσχέδια «μπήκαν» οι νέοι των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, που δύσκολα –σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς- θα μπορέσουν να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ στο Β΄ Θερινό Τμήμα δείχνει να έχει ρίξει μεγάλο «βάρος», κρίνοντας από το γεγονός ότι σε αυτό τοποθετήθηκαν εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Σταύρος Κοντονής  και ο Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Σε ότι αφορά την σύνθεση των τριών Θερινών Τμημάτων, στο Α’ Τμήμα βρίσκονται από τη ΝΔ –μεταξύ άλλων- οι Γιώργος Βλάχος, Κώστας Γκιουλέκας, Θανάσης Δαβάκης, Σταύρος Καλαφάτης, Θεόδωρος Καράογλου, Γιάννης Μιχελάκης , Πάνος Παναγιωτόπουλος, Φωτεινή Πιπιλή, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Τζαβάρας και Μάξιμος Χαρακόπουλος και από το ΠΑΣΟΚ οι Μιχάλης Κασσής, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Θάνος Μωραΐτης, και Φίλιππος Σαχινίδης.

Στο Γ΄ Θερινό Τμήμα από τη ΝΔ μετέχουν –μεταξύ άλλων- οι Κώστας Αρβανιτόπουλος, Άδωνις. Γεωργιάδης, Σίμος Κεδίκογλου, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Ζέτα Μακρή και Κωστής Χατζηδάκης και από το ΠΑΣΟΚ μετέχουν οι Απόστολος Κακλαμάνης, Νίκος Σηφουνάκης και Κώστας Σκανδαλίδης.