X

Άναψαν τα αίματα στην Βουλή με επίκεντρο τον Σάββα Ξηρό

Αφορμή στάθηκε η απόφαση των Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να υπερασπιστούν το αίτημα του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας

Ant1news

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση των Τάσου Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να υπερασπιστούν το αίτημα του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ´ οίκον.

Η κριτική του Κώστα Τριαντάφυλλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση των δύο βουλευτών του, προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που υποστήριξε ότι στο κόμμα της δεν συγχέουν τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κάθε κατηγορούμενου με την καταδίκη πράξεων κατά της ζωής. Στον "καυγά" παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης που επεσήμανε οτι τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν σήμερα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Είναι λάθος του ΣΥΡΙΖΑ να μην διαχωρίζει τη θέση του από βουλευτές που καταθέτουν σε ανοικτές δίκες υπερασπιζόμενοι τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία. Πρέπει να υπάρξει πολιτική καταδίκη ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή σε δολοφόνους. Δεν είναι δυνατόν με την ανοχή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να περνά στην κοινωνία η αντίληψη ότι η πολιτεία δεν τους συμπεριφέρεται με επιείκεια όταν αυτοί δολοφονούσαν. Ο  ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να καταδείξει ότι καταδικάζει.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο κύριος Τριαντάφυλλος. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Δεν ακούγεται τίποτα ούτε για Αξαρλιάν ούτε για Μπακογιάννη… 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ : Εμείς δεν πρόκειται να χάσουμε την ψυχραιμία μας. Αυτό που ειπώθηκε από τον κύριο Τριαντάφυλλο αν είχε ειπωθεί από άλλον θα είχαν σηκωθεί και τα έδρανα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πολύ καλά που τοποθετείται. Δεν συγχαίρει την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  με τις καταδίκες που βάλουν κατά της ζωής. Η τακτική ρίχνω λάδι στη φωτιά και στοχοποιώ κοινωνικούς πολιτικούς χώρους έχει οδηγήσει να φτάνει η κυβέρνηση  να αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αθωωθεί 5 φορές και να τους λένε τρομοκράτες. 

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: Για τον κ. Ξηρό λέμε.. 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτή είναι προβοκατόρικη λογική. Βγήκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τον κρατούμενο που αναφέρεστε και λέει ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή σύμβαση με τις συνθήκες κράτησης του. Λέτε η χώρα να την παραβιάζει; Αυτή είναι λογική που θα μας βρει αντίθετους…

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Θέλουνε τους τρομοκράτες συμμάχους τους και είναι υπερασπιστές τους. Είναι ντροπή… 

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τη μεγαλύτερη τρομοκρατία στον ελληνικό λαό την ασκεί η κυβέρνηση. Αυτή η εμπρηστική δήλωση είναι απαράδεκτη, είναι  ηθελημένα προβοκατόρικη. Εμείς ούτε στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποχωρήσουμε ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή την χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές σε αυτούς που συμπράττετε.  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Είναι εμφυλοπολεμικές τακτικές αυτές που θέλει να επαναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου. Τα θύματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να μιλήσουν…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας όρισαν εσάς εκπρόσωπο τους; Αυτό το λαϊκισμό οι συνήγοροι των θυμάτων  δεν τον είχαν ποτέ. 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Εσείς λαϊκίζετε…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Εσείς φέρατε την χώρα σε αυτή την κατάσταση…  

ΒΑΣΙΛΗΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ: Μέχρι εκεί φτάνει το ηθικό πολιτισμικό σας δίκαιο…