X

Στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές ο Βασίλης Καπερνάρος

Η ΚΟ των  Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών είναι πλέον τέταρτη δύναμη στην Βουλή.

Ant1news

Τα 17 μέλη έφθασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών μετά και την προσχώρηση του Βασίλη Καπερνάρου, καθιστώντας τους την τέταρτη δύναμη στη Βουλή, μετά τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο Βασίλης Καπερνάρος που είχε αποχωρήσει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες λίγο μετά τις εκλογές, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του γιατί το κόμμα του δεν τον στήριξε στη μάχη που έδωσε ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, γνωστοποίησε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, την απόφασή του να ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές.

Το γεγονός πάντως, ότι με βάση τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας κατατάσσονται στην τέταρτη θέση και ως εκ τούτου αλλάζει και η σειρά συμμετοχής στις συνεδριάσεις της Βουλής, έχει δημιουργήσει ήδη ένταση και ενστάσεις, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ που υποστήριξαν ότι συμπαρασύρει μια σειρά ζητημάτων, όπως η ποσόστωση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει θέσει το θέμα στην Επιστημονική Επιτροπή που προφορικά του απάντησε ότι οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση τη δύναμη της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας. Εκκρεμεί απάντηση του Επιστημονικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων και μετά η Βουλή θα αποφασίσει. «Μέχρι τότε ας πάμε όπως ήμασταν. Το άρθρο 19 είναι ρητό, αλλά αν υπάρχει θέμα το Τμήμα θα λάβει την απόφαση», σχολίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.