X

Λοβέρδος: Δεν αποκλείει συμπληρωματική προκήρυξη για νέες θέσεις στα ΑΕΙ

Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των 8 ΑΕΙ.

Ant1news

Μέσα στις επόμενες 50 ημέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των 8 ΑΕΙ που έχουν διοικητικό προσωπικό σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ανέφερε στη Βουλή ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπληρωματικής προκήρυξης για νέες θέσεις πέραν των 600.

«Αν προκύψουν και νέες θέσεις, θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη», είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Θ. Φωτίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως όταν ανέλαβε οι θέσεις που θα προκηρύσσονταν ήταν 500 και τη Δευτέρα προκηρύχθηκαν 600.

Ο νέος υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε επίσης, «άψογη» την απόφαση Σαμαρά – Βενιζέλου, καθώς «ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει». Σε ότι αφορά την πορεία που θα ακολουθηθεί, επανέλαβε πως δεν θα απολυθεί κανείς ως την ολοκλήρωση της διαδικασίας και πως ο αξιολογητής που θα επιλεγεί εντός 20 ημερών να αξιολογήσει 36 οργανισμούς ΑΕΙ και ΤΕΙ θα είναι ανεξάρτητος και έγκυρος.

Όπως είπε, αυτό θα γίνει μέσα σε 4 μήνες, ενώ θα πρέπει να παραδοθούν τα συμπεράσματα μέσα σε 30 ημέρες. Το συνολικό διάστημα που θα απαιτηθεί, σύμφωνα με τον υπουργό για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, θα είναι 50 ημέρες. « Άρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα έχει υπάρξει νέα προκήρυξη», πρόσθεσε.