X

Άναψαν τα αίματα μεταξύ Κωνσταντοπούλου – Υψηλάντη στη Βουλή

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα «έκτρωμα».

Ant1news

«Επίσκεψη» στις φυλακές ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να αναβληθεί η βʼ ανάγνωση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στον ποινικό και σωφρονιστικό κώδικα και όταν το αίτημά του απορρίφθηκε, άναψε ο καυγάς ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Βασίλη Υψηλάντη από τη ΝΔ.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «έκτρωμα», υποστηρίζοντας πως αποτελεί ό,τι πιο νοσηρό και σκοτεινό «φέρνει» προς συζήτηση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι τώρα που 4.500 κρατούμενοι βρίσκονται σε απεργία πείνας οι επισκέψεις στις φυλακές θα ήταν εξαιρετικά διαφωτιστικές.

Ο Βασίλης Υψηλάντης από τη ΝΔ και ο Κώστας Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν έντονα και απείλησαν με αποχώρηση από την συζήτηση εάν δεν βάλει ο πρόεδρος της επιτροπής Μιχάλης Ταμήλος φρένο στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τους διέκοπτε συνεχώς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ασκήσεις επαναστατικής πολιτικής», είπε ο Βασίλης Υψηλάντης, ενώ ο Κώστας Τριαντάφυλλος αφού επεσήμανε ότι δεν μπορεί να οργανωθεί σήμερα μια επίσκεψη στις φυλακές, επιτέθηκε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τηρεί στοιχειώδεις κανόνες του κοινοβουλευτισμού.