X

Τα...χέρια ψηλά σήκωσε ο Γιακουμάτος για τις λαϊκές

Ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως βρήκε το νόμο ψηφισμένο και ως εκ τούτου τα περιθώρια αλλαγών είναι στενά.

Ant1news

Τα χέρια ψηλά σήκωσε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος για τις λαϊκές αγορές, σπεύδοντας με το καλημέρα της συζήτησης στη Βουλή να ξεκαθαρίσει πως βρήκε το νόμο ψηφισμένο και ως εκ τούτου τα περιθώρια αλλαγών είναι στενά.

Ενημερώνοντας για την υπουργική απόφαση που επίκειται για τους όρους λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας  που θα δίνει παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για τις επιτροπές που θα συσταθούν στις περιφέρειες για τη χορήγηση -μεταξύ άλλων- και των αδειών σε πωλητές και παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Όπως διευκρίνισε κρίθηκε αναγκαίο να δοθεί παράταση έως τα τέλη Οκτωβρίου, καθώς οι περιφερειακές εκλογές και το γεγονός ότι οι νέοι περιφερειάρχες αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, πήγαν πίσω τον αρχικό σχεδιασμό, ενώ και ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός αρνήθηκε για λίγες ημέρες να ορίσει την αντίστοιχη επιτροπή.

Επίσης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν και το απόγευμα οι λαϊκές αγορές , με την λογική ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ψωνίσει εκεί το πρωί καθώς εργάζεται. Όπως είπε οι διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη.