X

Άρχισε ο «πόλεμος» στη Βουλή με φόντο τη «μικρή ΔΕΗ»

Ένταση, αντιπαραθέσεις και φορτισμένη ατμόσφαιρα στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

Ant1news



Ξεκίνησε στη Βουλή η «μάχη» για τη μικρή ΔΕΗ, με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η δικαιολογημένα καθυστερημένη άφιξη του υπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και οι αλλαγές στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει, αλλά και η παρατήρηση του Μιχάλη Κασσή από το ΠΑΣΟΚ ότι το νομοσχέδιο φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και όχι του νέου, Γκίκα Χαρδούβελη, καθώς κατατέθηκε πριν τον ανασχηματισμό στη Βουλή, προκάλεσαν ένταση και κόντρες.

«Το νομοσχέδιο καλύπτεται απολύτως από το νέο υπουργό Οικονομικών», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μανιάτης και απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για αλλαγές που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, χωρίς να τις γνωρίζει η Βουλή, τόνισε πως ο διάλογος εντός και εκτός Κοινοβουλίου συνεχίζεται.

«Η κυβέρνηση έχει έναν διάλογο με πάρα πολλούς εταίρους και είναι έτοιμη να ακούσει τους συναδέλφους και να φέρει τροποποιήσεις, θα ακούσουμε απόψεις και μετά θα διατυπώσουμε τα άρθρα», τόνισε και πρόσθεσε πως θα παρουσιάσει το περίγραμμα των αλλαγών που προτίθεται να καταθέσει. 

Η συζήτηση ξεκίνησε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να κατηγορεί την  κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία νομική και πολιτική κάλυψη για να προχωρήσει σε αυτό το έγκλημα που είναι το μεγαλύτερο από τη μεταπολίτευση. «Αυτή τη διάλυση και την εκποίηση δεν θα την αναγνωρίσουμε, θα την ανακαλέσουμε θα επαναφέρουμε τη ΔΕΗ σε δημόσια χέρια, σε εθνικοποιημένη βάση, αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο», είπε.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησαν η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, ενώ προχειρότητα στο θέμα της υπογραφής καταλόγισε στην κυβέρνηση και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος.