X

Με διαμαρτυρίες έξω από τη Βουλή ξεκίνησε η συζήτηση για το δημοψήφισμα

Ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του Α Θερινού Τμήματος της Βουλής  με την απουσία των βουλευτών ΑΝ.ΕΛ., ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι τελευταίοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Ant1news

Από την αίθουσα της Βουλής όπου πραγματοποιειται η συνεδρίαση για το δημοψήφισμα, απέχουν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, οι οποίοι κατήγγειλαν τη διαδικασία ως «παρωδία και βαθειά αντιδημοκρατική συνταγματική εκτροπή».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο της βουλής. Κατευθυνόμενοι προς τις τηλεοπτικές κάμερες για να πλαισιώσουν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που έκανε δήλωση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κοινοβουλευτική συνεδρίαση παρασυναγωγής και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα νομιμοποιήσει, όπως είπε, με την παρουσία του την διαδικασία. «Η κυβέρνηση φοβάται τις κάλπες, το δημοψήφισμα και τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε, ζητώντας προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, στη χθεσινή ομιλία του στο συνέδριο του Economist, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι "πάει χέρι - χέρι με τη Χρυσή Αυγή".

Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ, αναμένεται να δώσουν αρχικά το «παρών» για να καταγγείλουν τη διαδικασία και ακολούθως να αποχωρήσουν, ενώ κανονικά αναμένεται να δώσουν το «παρών» τους ορισμένοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Δείτε τις δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη