X

Διαφοροποίηση-«βόμβα» από βουλευτή της ΝΔ για το νομοσχέδιο για τα δάση

Ρουκέτα έριξε η Διονυσία Αυγερινοπούλου στη Βουλή, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει διατάξεις του νομοσχεδίου για τα δάση.

Ant1news

Η βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην επιτροπή, υποστήριξε ότι εντόπισε αντισυνταγματικές διατάξεις. Επικαλούμενη και την επαγγελματική της ιδιότητα, καθώς είναι δικηγόρος με ειδίκευση στο περιβαλλοντικό δίκαιο, υποστήριξε πως από μια πρώτη ανάγνωση του νομοσχεδίου, είδε ότι αρκετές από τις ρυθμίσεις του φαίνεται να είναι αντισυνταγματικές.

Επιφυλάχθηκε για την στάση που θα τηρήσει στην ψηφοφορία από την επεξεργασία των διατάξεων που θα γίνει από τις νομικές υπηρεσίες της  Βουλής, ώστε να μας φέρουν –όπως είπε- διαφορετικές ρυθμίσεις αυτών των τμημάτων που φέρονται να έχουν ευθεία αντισυνταγματικότητα.

Εάν η Διονυσία Αυγερινοπούλου εμμείνει στη θέση της, οι αριθμητικοί συσχετισμοί συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης δεν θα κινδυνεύσουν, καθώς υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής της από άλλον βουλευτή, που θα υπερψηφίσει.