X

Έξι δισ. ευρώ ο τζίρος από τον παράνομο τζόγο

Το αστρονομικό ποσό των 6 δις ευρώ άγγιξε το 2013 ο τζίρος από τον παράνομο τζόγο που παίζεται από άτομα κυρίως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εθισμένους στις περίπου 100.000 μη νόμιμες παιχνιδομηχανές που είναι εγκατεστημένες.

Ant1news

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων Ευγένιος Γιαννακόπουλος εκτίμησε ωστόσο, πως οι παιχνιδομηχανές που θα εγκαταστήσει νόμιμα ο ΟΠΑΠ από το τέλος του 2014 θα καταφέρουν να καταπολεμήσουν αυτό το φαινόμενο.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των ατόμων που τζογάρουν παράνομα κατά την διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ανέφερε πως πρόκειται για ανθρώπους με χαμηλό επίπεδο μόρφωσης και εισοδήματος που «πηγαίνουν σε ένα μαγαζί για να παίξουν 4-5 φορές και όταν τους ρωτήσεις, σου λένε «μπαίνω να παίξω 100 ευρώ», αλλά έχουν ένα εισόδημα 15.000 ευρώ μεικτά το χρόνο. Αν δείτε τα νούμερα, δεν βγαίνει το άθροισμα, είναι φανερό ότι έχεις να κάνεις με ένα σοβαρό προβληματικό μέρος. Ελπίζει κανείς ότι οι παιχνιδομηχανές που θα εγκαταστήσει η ΟΠΑΠ ΑΕ από το τέλος του 2014 και έπειτα σε νόμιμα δίκτυα, θα καταφέρουν να το καταπολεμήσουν».

Έως σήμερα έχει διακοπεί πάντως, η πρόσβαση σε 438 ιστοσελίδες παράνομου τζόγου. Μέχρι να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός και να δοθούν οι νόμιμες άδειες για τα παιχνίδια στο διαδίκτυο, η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με 24 τέσσερις εταιρίες να έχουν συμμορφωθεί με την ελληνική νομοθεσία.