X

Εξαίρεση ενστόλων από ένταξη στο ΕΤΕΑ ζητούν κυβερνητικοί βουλευτές

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται από αύριο στη Βουλή από 19 γαλάζιους βουλευτές με επικεφαλής τον πρώην συνδικαλιστή Δημήτρη Κυριαζίδη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή

Ant1news

Άρχισαν τα όργανα από βουλευτές της συμπολίτευσης που κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή, ζητώντας να εξαιρεθούν οι ένστολοι από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται από αύριο στη Βουλή από 19 γαλάζιους βουλευτές με επικεφαλής τον πρώην συνδικαλιστή Δημήτρη Κυριαζίδη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή. Αίτημά τους είναι να δοθεί στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ένστολων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης. Η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάση Νταβλούρο είναι ενήμερη για την τροπολογία και στο στρατόπεδο των βουλευτών που την υπογράφουν επικρατεί αισιοδοξία. «Στόχος της τροπολογίας είναι, εφόσον το ταμείο των ένστολων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ένστολους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ», ανέφερε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους ο Θανάσης Νταβλούρος που υπογράφει δεύτερος την τροπολογία.