X

«Άναψαν τα αίματα» με αφορμή την χρεοκοπία της Αργεντινής

Ο Παναγιώτης Ρήγας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όπως και στην Αργεντινή, πιστεύει πως θα μπορούσε να εφαρμόζει ανέξοδα πολιτικές. Οργισμένη αντίδραση του Νίκου Βούτση.

Ant1news

Χρεοκοπία Τσίπρα για το εναλλακτικό μοντέλο οικονομικής πολιτικής που ευαγγελίζεται μετά και την δημόσια αναφορά του προ μηνών «μακάρι να ήμασταν Αργεντινή», «έδειξαν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκαλώντας άγρια κόντρα στη Βουλή.

Οι αναφορές του Παναγιώτη Ρήγα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της καταστροφής που νομίζει, όπως και η Αργεντινή που χρεοκόπησε για δεύτερη φορά από το 2011, ότι μπορεί να τα βάλει με τα κοράκια, παριστάνοντας τους «τζάμπα μάγκες», προκάλεσαν άγρια κόντρα στη Βουλή και την οργισμένη αντίδραση του Νίκου Βούτση που μίλησε για «κοράκια της κερδοσκοπίας» και άθλια funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις.

«Αρκετά τα παραμύθια σας, να τα πείτε στο λαό Αργεντινής κ. Βούτση, τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν κι εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια, μην παριστάνετε τους τζάμπα μάγκες», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι όπως και στην Αργεντινή, πιστεύει πως θα μπορούσε να εφαρμόζει ανέξοδα πολιτικές.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι «δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στο εσωτερικό της Αργεντινής. Μα, τίποτα! Δεν έχει καμία επίπτωση στην εσωτερική της οικονομική λειτουργία».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που «κοντραρίστηκε» στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Σταύρο Κοντονή, εξέφρασε στη Βουλή τη βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εύχεται να μην είχε ξεστομίσει ποτέ εκείνη την ατάκα για την Αργεντινή. «Έλεγα μήπως είναι καλά ο άνθρωπος; Μήπως πρέπει να του βάλουμε καμία θεραπεία, εάν θυμάστε έκανε μια δήλωση από το ξενοδοχείο και από τότε δεν έχει ξαναπεί τη λέξη Αργεντινή ποτέ… Την Αργεντινή για περίπου δύο χρόνια μας την παρουσιάζατε ως το δήθεν εναλλακτικό δρόμο… Εκεί ο δικός σας ο Μαδούρο, που έχει τα πετροδόλαρα, γιατί δεν έδωσε λεφτά να μην χρεοκοπήσει η Αργεντινή;», διερωτήθηκε.

«Κανείς δεν επιχαίρει για τι δράμα της Αργεντινής, αν και θα πρέπει να μας προβληματίσει γιατί δείχνει ότι τα κοράκια και οι δανειστές δεν έχουν όρια, ούτε συναισθήματα και όσους συμβιβασμούς κι αν κάνουμε δεν πετυχαίνουμε πάντα σκοπό μας», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει πλάτη και να γίνει ρεαλιστής, γιατί η χώρα που είχε ως πρότυπο χρεοκόπησε για δεύτερη φορά.