X

Η κόντρα για την Αργεντινή στη Βουλή...καλά κρατεί

Έντονη αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Αργεντινή σημάδεψε την έναρξη συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ant1news

Η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τζάμπα μαγκιές και υιοθέτηση πολιτικών με ανυπολόγιστες συνέπειες, προκάλεσαν την αντίδραση του Γιώργου Σταθάκη που υποστήριξε ότι οι Αργεντινολόγοι της Ν.Δ εμφανίζουν πρωτοφανή άγνοια δεδομένων.

«Στην Αργεντινή το πρόγραμμα του ΔΝΤ έλεγε πλήρη ιδιωτικοποίηση των πάντων και τελικά το έκαναν, πλήρης απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων έγινε, καθώς και πλήρης απελευθέρωση των αγορών. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να αποκτήσουν στη συγκυβέρνηση μια αίσθηση του μέτρου και να αφήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, «γιατί τα ξέρουμε καλύτερα από εσάς».

Τόσο ο Κώστας Σκρέκας από τη ΝΔ όσο και ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ ήταν ιδιαίτερα αιχμηροί. «Το περίφημο μακάρι να είμαστε Αργεντινή δεν το είπε ο κ. Σταθάκης, δεν θα μπορούσε να το πει με τις γνώσεις που έχει, αλλά το είπε ο κ. Τσίπρας», τόνισε ο Παναγιώτης Ρήγας  και πρόσθεσε πως «όποιος προτρέπει την Ελλάδα σε μονομερείς ενέργειες, σε μαγκιές, χωρίς υπολογίζει ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που είναι θλιβερές και βλέπουμε τώρα στην Αργεντινή».

Άγρια κόντρα όμως σημειώθηκε και στο Β’ Θερινό Τμήμα που συζητά το δασικό νομοσχέδιο με το Νίκο Βούτση να περνά στην αντεπίθεση και να κατηγορεί την συγκυβέρνηση ότι αποκρύπτει απολύτως συνειδητά ότι οι περισσότεροι δείκτες της Αργεντινής, μετά τη χρεοκοπία του 2011, είναι πολύ καλύτεροι από της Ελλάδας.

 «Από χθες το πρωί ένα πολιτικό προσωπικό, κυρίως της ΝΔ, που εγώ θα έλεγα ότι συγκροτεί πλέον την κυβέρνηση Γεωργιάδη, Βούλτεψη και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν μία πολύ διαφορετική, τραγική ερμηνεία για το τι συμβαίνει εκεί, αφηγήθηκαν εικόνες που δεν υπήρξαν ποτέ στην Αργεντινή… Που την είδατε την πτώχευση; Επιτρέπεται η κυβερνητική εκπρόσωπος να αναφέρεται με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο για μία χώρα και να φτιάχνουν μία καρικατούρα κρίσης σε αυτή τη χώρα, όταν με υπερηφάνεια δεν δέχθηκαν με πολιτική απόφαση να αποπληρώσουν δύο από αυτά τα funds που ήθελαν 1600%; Είμαστε μαζί τους ή απέναντί τους;», διερωτήθηκε ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί το οικονομικό μοντέλο της Αργεντινής, ερμήνευσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την ομιλία Βούτση και τόνισε: «Εμείς λέμε ότι στον κόσμο υπάρχουν και καρχαρίες και να προσέξουμε αυτοί οι καρχαρίες να μην πετύχουν το δικό μας ποδαράκι και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ λέτε να βουτήξουμε και να το παίξουμε ήρωες, τότε, θα σε φάνε, εμείς λέμε ας μην βουτήξουμε και ευτυχώς που δεν ακολουθήσαμε τη δική σας πρόταση και τον άλλο δρόμο, η χώρα παρέμεινε στην ευρωζώνη και έχουμε τριπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα από τη χώρα που έχετε ως πρότυπο».