X

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε η συζήτηση για την τροπολογία που προβλέπει αλλαγές στα ΜΜΕ και για την οποία απεργούν οι εργαζόμενοι.

Ant1news

Η τροπολογία για τις συγχωνεύσεις των ΜΜΕ, που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, βρίσκεται στην «αιχμή του δόρατος» στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή.

Η συζήτηση ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους, με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να αποχωρούν από τη συνεδρίαση κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά σε έγκλημα στο χώρο του τύπου.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θα καταστούμε συνένοχοι σε ένα έγκλημα στον χώρο του τύπου. Η κυβέρνηση οδηγείται σε εκλογές και θέλει να διαμορφώσει νέες σχέσεις με το μιντιακό σύστημα».

Παρόμοια ήταν και η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε την αποχώρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος από τη συζήτηση κατέθεσε και αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο που κυρώνει τη σύμβαση για τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου προς το Ογκολογικό Νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων με σκοπό τη δημιουργία ξενώνα φιλοξενίας συγγενών καρκινοπαθών, αποτελεί μια από τις τρεις τελευταίες μάχες που έχει να δώσει η κυβέρνηση στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής, λίγο πριν το κλείσιμο για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου, με το πολυνομοσχέδιο και το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό να βρίσκονται επίσης στην ατζέντα.