X

Υπεραμύνθηκε της διαγραφής των αιώνιων φοιτητών ο Λοβέρδος

Ο υπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε της ρύθμισης μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ant1news

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τροπολογία για την διαγραφή των αιώνιων φοιτητών που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, σε συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε το 2011. Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την «Ίδρυση και Οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία», υπεραμύνθηκε της ρύθμισης και προανήγγειλε περαιτέρω βελτιώσεις.

Σύμφωνα με την βελτίωση που θα επιφέρει, θα εξαιρούνται από τη διαγραφή και οι φοιτητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή έστω και σε μια εξεταστική περίοδο των δύο προηγούμενων ακαδημαϊκών ετών.

«Μην συνδέσετε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων», ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τάσο Κουράκη να καλεί τον υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε διαγραφές μόνον εκείνων των φοιτητών που δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα. Σύμφωνα πάντως, με τα στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια και παρουσίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μόνον 25.000 από τους συνολικά 170.000 φοιτητές διεκδίκησαν το δικαίωμα που τους παρείχε ο νόμος αυτός.

Επιτέθηκε δε, και στην «Αυγή» για το δημοσίευμα που τον αποκαλούσε «εκπρόσωπο των ιδιωτικών κολεγίων», κάνοντας λόγο για «συκοφαντίες».