X

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Ν. Σταυρογιάννης, επιστρέφει η έδρα στη ΝΔ

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία μία βουλευτική έδρα, μετά την παραίτηση του Νίκου Σταυρογιάννη από το βουλευτικό αξίωμα, προκειμένου να ορκισθεί Δήμαρχος Λαμιέων.

Ant1news

Επιστολή παραίτησής του από το βουλευτικό αξίωμα κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο Νίκος Σταυρογιάννης ενόψει της ορκωμοσίας του ως δήμαρχος Λαμιέων.

Τη θέση του θα πάρει ο Δημήτρης Μπριάνης κι έτσι επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία μία βουλευτική έδρα, ανεβάζοντας τη δύναμη του κόμματος στους 126 βουλευτές.  Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπριάνης που θα ορκιστεί βουλευτής είναι 48 ετών και έχει υπηρετήσει για χρόνια στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σταυτογιάννης, είχε εκλεγεί βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία το 2012, αλλά λίγους μήνες αργότερα διεγράφη από τον Αντώνη Σαμαρά, εξαιτίας της άρνησής του να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα μέτρα.

Όταν ο ίδιος εξελέγη δήμαρχος Λαμίας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, πυροδότησε σενάρια δηλώνοντας ότι ερευνά νομικά την δυνατότητα παραμονής του και στην θέση του βουλευτή παράλληλα με εκείνη του δημάρχου «εφόσον δεν διακυβεύεται η εκλογή του στη θέση του δημάρχου» όπως δήλωνε.