X

«Συγγνώμη» για τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ ζήτησε ο Μιχάλης Κασσής

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη αυτά, ζητώντας συγγνώμη από τους πολίτες.

Ant1news

 

«Συγγνώμη» ζήτησε ο Μιχάλης Κασσής από τους πολίτες που αναστατώθηκαν από τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ, συνιστώντας προσοχή στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι δυνατοί χειρισμοί.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη αυτά και εξέφρασε φόβους ότι ακόμη και με την παράταση ενός μήνα που δόθηκε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα διορθωθούν θέματα που αφορούν στις αντικειμενικές αξίες σε πολλές περιοχές της χώρας. Το ζήτημα με τις αντικειμενικές αξίες έθιξε και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας πως είναι ένα θέμα που απασχολεί την κυβέρνηση.

«Έγιναν λάθη, αλλά η νομοθετική εργασία έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος, σημειώνοντας ότι οι αλλαγές που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή είναι σημαντικές σε τέτοιο βαθμό που δεν θα έχουν καμία σχέση με το εκκαθαριστικό που πήραν στα χέρια τους οι πολίτες.

Εν τω μεταξύ, ψηφίστηκε και η τροπολογία που προβλέπει ότι οφειλές από τον ΕΝΦΙΑ δεν καθίστανται ληξιπρόθεσμες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2014 και δεν θα λαμβάνονται υπόψη για την  έκδοση φορολογικής ενημερότητας.