X

Ποιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια

Άλλον έναν απρόσμενο σύμμαχο στη μάχη που δίνει για να «περάσει» η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια βρήκε το ΠΑΣΟΚ, στο πρόσωπο του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ Γιώργου Κωνσταντόπουλου.

Ant1news

Ο γαλάζιος βουλευτής ένωσε επί της ουσίας τη φωνή του μαζί με αυτές άλλων βουλευτών της ΝΔ, όπως ο Κώστας Τζαβάρας, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Ανδρέας Ψυχάρης αλλά και του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, λέγοντας πως η τροπολογία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Δεν μπορούμε να δεχόμαστε τα καλά της δύσης α λα καρτ, η τροπολογία κινείται σε θετική κατεύθυνση», είπε στη Βουλή, στη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στην υπερψήφιση των τροπολογιών που έχουν καταθέσει για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, με το ΠΑΣΟΚ πάντως, να ξεκαθαρίζει πως τυχόν απόρριψη της από την κυβέρνηση δεν σημαίνει και καταψήφιση του νομοσχεδίου. «Πρέπει και η ελληνική κοινωνία και πολιτεία να προχωρήσει στην αναγνώριση του συμφώνου συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών», είπε ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ.

Το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να λυθεί με μία διάταξη καθώς έχει πολλές παραμέτρους, πρέπει να ενταχθεί στο αστικό δίκαιο και θέλει μελέτη, απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Ναι» επί της αρχής του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε. ΑΝΕΛ, ενώ ΧΑ και ΚΚΕ το καταψηφίζουν.