X

Νέος Συνήγορος του Καταναλωτή ο Λευτέρης Ζαγορίτης

Ο νέος Συνήγορος του Καταναλωτή έλαβε επίσημα και την έγκριση της Βουλής, με καθυστέρηση κάποιων μηνών.

Ant1news

"Συμφωνία κυρίων" για την επιλογή του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Καταναλωτή, με το νέο υπουργό Νίκο Δένδια να αποδέχεται και να προτείνει τον διορισμό του πρώην βουλευτή της ΝΔ, που «διάλεξε» ο προκάτοχός του Κωστής Χατζηδάκης. 

Ο νέος Συνήγορος του Καταναλωτή έλαβε επίσημα και την έγκριση της Βουλής, με καθυστέρηση κάποιων μηνών, λόγω του ανασχηματισμού και στην εισαγωγική του τοποθέτηση δεσμεύθηκε να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις υπέρ των πολιτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε κατά τα έτη 2012 -2013 από το 80% των υποθέσεων, το 73% επιλύεται υπέρ του καταναλωτή, ενώ εάν υπήρχε η δυνατότητα –όπως είπε- επιβολής προστίμων θα είχε θετικότερα αποτελέσματα.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν οι γκρίνιες, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων βουλευτών της αντιπολίτευσης για κομματικούς διορισμούς πρώην βουλευτών, με τους Απόστολο Κακλαμάνη και Παναγιώτη Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ να τάσσονται στο πλευρό του Λευτέρη Ζαγορίτη, λέγοντας ότι προτιμούν την επιλογή προσώπων με παρουσία στα κοινά, που κρίνονται, από κάποιους που δεν έχουν εμπειρία.

«Θα λειτουργήσω με αντικειμενικότητα και αμεροληψία, με ακρόαση όλων των μερών στη βάση του νόμου και με διαφάνεια», σχολίασε ο Λευτέρης Ζαγορίτης που δέχθηκε ερωτήσεις για τα κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκες και Digea. «Όποια καταγγελία έρχεται και είναι νόμο και ουσία βάσιμη θα εξετάζεται, καθώς ο Συνήγορος του Καταναλωτή δεν εξαρτάται από κανέναν», απάντησε. Για την Digea, παρέπεμψε στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνικών και Ταχυδρομείων.