X

Ποιοι βουλευτές προαναγγέλλουν καταψήφιση της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ

Απειλές Σηφουνάκη στη Βουλή, ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ εάν δεν γίνουν κι άλλες αλλαγές και βελτιώσεις. Αντικατάσταση του Νίκου Σηφουνάκη αναμένεται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ.

Ant1news

«Δεν θα συναινέσω σε αυτή την εξόφθαλμη αδικία, είμαι αντίθετος εκτός κι αν γίνουν αλλαγές», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι η τροπολογία που ήρθε για να διορθώσει τα λάθη που έγιναν δεν αποτελεί λύση. «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ για δεύτερη φορά να συναινέσω σε αλλαγές που δεν λύνουν το πρόβλημα», πρόσθεσε και αναρωτήθηκε εάν πρέπει να αναπολήσει τον ΕΕΤΗΔΕ.

 Έκανε δε, λόγο για εμπαιγμό απέναντι στους πολίτες που πραγματικά δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Καταψηφίζει και ο Χρήστος Αηδόνης που μπορεί να μην έχει ακόμη ενταχθεί στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, μετά την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται ένα βήμα πριν την πόρτα της εισόδου και η ψήφος του έχει πολιτική βαρύτητα. «Η ρύθμιση στερείται κοινής λογικής δεν μπορεί να χαθεί άλλος χρόνος με λάθος επιλογές, η τροπολογία δεν απαντά στο πρόβλημα γιατί αρκείται σε οριακές καταστάσεις», είπε.

Να μην μπει και δεύτερο αυτογκόλ ζήτησε με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

«Μελετώντας προσεκτικά την τροπολογία του κ. Χαρδούβελη, Υπουργού Οικονομικών, που αφορά στις βελτιώσεις του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, διαπιστώνω ότι, μετά το "1ο αυτογκόλ" που δέχθηκε η Κυβέρνηση μερικές εβδομάδες πριν, (με αφορμή τα λάθη, τις υπερβολές και την ανοργανωσιά των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών), εάν δεν ακούσει πραγματικά την κοινωνία, τους φορείς, κυρίως όμως τους Κυβερνητικούς Βουλευτές και προχωρήσει στην κατάθεση της τροπολογίας ως έχει, χωρίς ουσιαστικές διορθώσεις, φοβούμαι ότι θα υπάρξει και "2ο αυτογκόλ για τη Κυβέρνηση"…», αναφέρει.  

Σημειώνεται ότι η ψήφιση της τροπολογίας τελικά θα γίνει αύριο, όπως αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού βουλευτών που έχουν γραφτεί για να μιλήσουν.

Εν αναμονή της αντικατάστασης Σηφουνάκη

Την αντικατάσταση του Νίκου Σηφουνάκη από το Γ’ Θερινό τμήμα της Βουλής αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 να ανακοινώσει σε λίγο το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σηφουνάκης θα αντικατασταθεί από άλλον βουλευτή λόγω της διαφωνίας του και της δημόσιας ανακοίνωσης του ότι θα καταψηφίσει την τροπολογία με τις διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ