X

Απαλλαγή προνοιακών φορέων από χρεώσεις για ΥΚΩ στο ρεύμα

Απαλλάσσονται από τις χρεώσεις που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς του ρεύματος για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) προνοιακοί φορείς που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ant1news



Με τη ρύθμιση επεκτείνεται η απαλλαγή που ισχύει ήδη για πολύτεκνους και δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) και στους κοινωφελείς φορείς, για 4μηνιαία κατανάλωση έως και 10.000 kwh.

Όπως αναφέρεται στην προτεινόμενη ρύθμιση «απαλλάσσεται από τη χρέωση ΥΚΩ το σύνολο των καταναλώσεων ημέρας των δικαιούχων των τιμολογίων Πολυτέκνων και Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), καθώς και το τμήμα 4μηνιαίας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ημέρας έως και 10.000 kwh των δικαιούχων τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης».

Με άλλη τροπολογία μετατίθεται για την 1/1/2015 η υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής πριν την υπογραφή σύνδεσης απ τους παραγωγούς ρεύματος με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται έως τις 31/12/2015 από οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, διαχείρισης αποβλήτων κλπ. θα εξετάζονται κατά προτεραιότητα.

Η τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους, που εισάγεται την Πέμπτη προς ψήφιση στο Γʼ Θερινό Τμήμα της Βουλής.