X

«Πράσινο» από ΤΑΙΠΕΔ για δημιουργία γηπέδου γκολφ δίπλα σε φυλακές

Γήπεδο γκολφ δίπλα σε φυλακές; Ναι, λέει το ΤΑΙΠΕΔ, επικαλούμενο διεθνή εμπειρία που αναφέρει ότι οι δύο αυτές χρήσεις μπορούν κάλλιστα να συνυπάρξουν.

Ant1news



Σε απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για την έκταση που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής, υπογραμμίζεται πως η συγκεκριμένη έκταση προς αξιοποίηση έχει επιλεγεί από εξειδικευμένο διεθνή σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ ως κατάλληλη για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ.

«Η ανάπτυξη και λειτουργία γηπέδου γκολφ στην περιοχή της Χαλκιδικής εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά την ποιότητα των τουριστικών υποδομών της ευρύτερης περιοχής και επομένως θα δημιουργήσει σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία», αναφέρεται στην απάντηση του Ταμείου.

Η έκταση που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ είναι 915 στρέμματα και είναι τμήμα έκτασης που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης με χρήση από τις αγροτικές φυλακές.

Για να αποφευχθούν πάντως, παρατράγουδα το ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύεται ότι θα συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων και των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας.