X

Δικαστική διερεύνηση των «απειλών» κατά της Λαγκάρντ

Τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση των αναφορών της Κριστίν Λαγκάρντ για απειλές κατά της ζωής της από Έλληνες φοροφυγάδες, ζητά η ΔΗΜΑΡ.

Ant1news

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή τέσσερις βουλευτές της , οι Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ασημίνα Ξηροτύρη και Νίκη Φούντα τονίζουν ότι η επικεφαλής του ΔΝΤ σε συνέντευξή της στους Financial Times σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη διερεύνηση της «ομώνυμης» λίστας, αποκάλυψε ότι: «Καλύτερα να μην λέω πολλά για αυτό το θέμα, γιατί όταν μίλησα στην Ελλάδα για το θέμα των πλουσίων που φοροδιαφεύγουν δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου. Χρειάστηκε να αυξηθεί η προσωπική μου ασφάλεια».

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αναφέρουν ότι η αποκάλυψη αυτή σε συνδυασμό με τη σαφή  υστέρηση της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, παραπέμπει περισσότερο σε πλαίσιο ανόμων σχέσεων «τύπου μαφίας» παρά σε ευνομούμενο κράτος δικαίου και καλούν τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να απαντήσουν αν είναι σε γνώση της κυβέρνησης τα συγκεκριμένα γεγονότα και εάν όχι, αν προτίθενται να ζητήσουν τη δικαστική και διοικητική διερεύνηση όσων καταγγέλλονται από την κ. Λαγκάρντ.