X

«Φέσι» 150.000 ευρώ άφησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων

Αφορά την υπόθεση με την διαρροή φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατ. φορολογουμένων το 2012.

Ant1news

«Φέσι» 150.000 ευρώ έχει αφήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που αρνείται να καταβάλλει το πρόστιμο που της επιβλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Αφορά την υπόθεση με την διαρροή φορολογικών δηλώσεων 2,5 εκατ. φορολογουμένων το 2012, ενώ το 2013 της επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 ευρώ. Αμφισβητεί ωστόσο, την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι είναι η υπηρεσία που επιβάλλει πρόστιμα και μάλιστα, υπέβαλλε αίτηση «θεραπείας» στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που απορρίφθηκε, αλλά και αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Όπως υπογράμμισε ωστόσο, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Πέτρος Χριστόφορος στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, «δεν δικαιολογείται όμως μεταβολή του ύψους του προστίμου και εμείς δεν κάναμε δεκτή την αίτησή τους».

Πάντως, η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών από το 2013 έως σήμερα υιοθέτησε ορισμένα μέτρα συμμόρφωσης προς την Ανεξάρτητη Αρχή με τον Πέτρο Χριστόφορο να επισημαίνει ότι ο κίνδυνος διαρροής φορολογικών δηλώσεων είναι μικρός, καθώς πλέον υποβάλλονται ηλεκτρονικά. «Μην ξεχνάτε, ότι η μεγάλη διαρροή προήλθε από το συνεργείο εκτυπώσεων των δηλώσεων», υπενθύμισε στα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου παρουσίασε την ετήσια έκθεση για το 2013.