X

Φρένο στις μετεγγραφές φοιτητών επιχειρεί να βάλει ο Λοβέρδος

Με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να βάλει φρένο στις μετεγγραφές φοιτητών σε όποια πόλη θέλουν.

Ant1news

Φρένο στις μετεγγραφές φοιτητών σε όποια πόλη θέλουν, επιχειρεί να βάλει ο Ανδρέας Λοβέρδος με τροπολογία που καταθέτει στη Βουλή, δίνοντας και το χρονοδιάγραμμα των κινήσεων του υπουργείου Παιδείας.

«Έχει ψηφιστεί ρύθμιση ότι μπορεί ένας φοιτητής να πάει όπου θέλει, δεν είναι αυτό που θέλαμε, σκοπός μας είναι να βοηθηθούν όσοι έχουν πρόβλημα, αν μένει κάποιος στη Λάρισα, όπου είναι το πατρικό του και περνάει στην Ηγουμενίτσα, να θέλει να πηγαίνει στην Αθήνα», είπε και πρόσθεσε πως σκοπός του δεν είναι να πει ο φοιτητής σε ποια πόλη θέλει να περάσει καλύτερα και να διασκεδάσει, «τελεία και παύλα», είπε, προαναγγέλλοντας την κατάθεση σχετικής τροπολογίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε, η περίοδος των εγγραφών λήγει στις 26 Σεπτεμβρίου και από εκεί και πέρα θα δοθούν 5 ημέρες προθεσμία για να υποβάλλει κάποιος αίτηση μετεγγραφής. «Ο φοιτητής δικαιούται και το τμήμα διαπιστώνει», ανέφερε και πρόσθεσε πως μετεγγραφή γίνεται σε αντίστοιχο τμήμα.

Ανακοίνωσε ακόμη, ότι υπέγραψε την Τρίτη τροπολογία για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.