X

Πήρε πίσω τις τρεις υπουργικές τροπολογίες ο Νίκος Δένδιας

Ανέκρουσε πρύμναν ο Νίκος Δένδιας και μετά τη θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και του ΠΑΣΟΚ που ξεκαθάρισε ότι δεν θα τις στηρίξει, πήρε πίσω τις τρεις υπουργικές τροπολογίες που νωρίτερα είχε κάνει δεκτές.

Ant1news



«Αποσύρω τις τροπολογίες  γιατί αυτό που ελέχθη, ότι δεν πρέπει να έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή είναι προφανώς ορθό», ανέφερε στο κλείσιμο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τα logistics.

Οι αντιδράσεις για τη βροχή υπουργικών τροπολογιών, εκείνη μάλιστα, για το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο έχει ώρα κατάθεσης στις 12 το μεσημέρι, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη διαδικασία, καθώς απαξιώνει το ρόλο ίδιων των βουλευτών, ενώ σφοδρότερη όλων ήταν η διαφωνία του κυβερνητικού εταίρου. Ο Θ. Μωραΐτης ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα τις ψηφίσει.

Μπροστά στον κίνδυνο καταψήφισης τους, ο Νίκος Δένδιας απέσυρε τις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί σήμερα στο δικό του νομοσχέδιο.

Πρόκειται για τις τροπολογίες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Υπουργείων, του υπουργείου ΠΕΚΑ για την αγορά και προμήθεια φυσικού αερίου, καθώς επίσης, και την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ .

Η τροπολογία για τον αναβαλλόμενο φόρο, το «μαξιλάρι» ύψους 3 δις στις τράπεζες ενόψει των επικείμενων stress tests, ψηφίστηκε από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.