X

Άγρια κόντρα στη Βουλή με φόντο τις μονιμοποιήσεις στο δημόσιο

Κάποια στιγμή πρέπει  να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, είπε χαρακτηριστικά η Εύη Χριστοφιλοπούλου

Ant1news

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η άγρια κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο των συμβάσεων δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που μετατράπηκαν σε αορίστου, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να διαμηνύει πως από εδώ και στο εξής θα απολύονται μόνον όσοι παρανομούν και να καλεί την Κουμουνδούρου να στηρίξει τη νομιμότητα.

«Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδίδεται συνεχώς σε μια ψευδή προπαγάνδα γύρω από το θέμα των πλαστών πιστοποιητικών», τόνισε, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προστατεύει τους παράνομους και τους πλαστογράφους με κάθε τρόπο.

«Κάποια στιγμή πρέπει  να ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι, έγινε σκληρή διαπραγμάτευση για να σταματήσουν οι απολύσεις», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πρόσθεσε: «Πάμε πλέον στο τέλος των αριθμητικών στόχων και τελειώνει αυτή η δύσκολη και επίπονη περίοδος για τη χώρα γιατί πλέον θα απολύονται μόνο όσοι έχουν πλαστογραφήσει και παρανομήσει».

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου διευκρίνισε πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα περάσουν από κόσκινο όσοι υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για να ελεγχθούν εάν έχουν πλαστά πιστοποιητικά.

Στη συζήτηση του νομοσχεδίου που παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης διάθεσης δημοσίων εγγράφων και πληροφοριών προς τρίτους, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική και ύστερη Ιακωβίνικη αντίληψη, αναφέροντας ότι δεν μπορεί την ώρα που έχει επέλθει παραγραφή όλων των πράξεων υπουργών και πρωθυπουργών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία, να αναγορεύει σε μείζον ζήτημα τον αναδρομικό έλεγχο μετατροπής των συμβάσεων, προκειμένου να βρει τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων που υπαγορεύει το μνημόνιο.

«Η αριστερά δεν επιδοκιμάζει την παραμικρή τυπική παρανομία των υπαλλήλων – ίσως και με την προτροπή των πολιτικών τους προστατών που βρίσκονται στην εξουσία- αλλά δεν μπορεί να δεχτεί τις ασύμμετρες συνέπειες κάποιων παραπτωμάτων», υποστήριξε.

Ηθελημένη σύγχυση στον ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ο Γιάννης Κουτσούκος από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι ο έλεγχος των συμβάσεων δεν έχει να κάνει με τους όρους του προεδρικού διατάγματος για τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αλλά με την αποκάλυψη εκείνων που πλαστογράφησαν το πτυχίο τους.