X

Άγριος καβγάς μεταξύ Μητσοτάκη – Μπαλασόπουλου στη Βουλή

"Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του ‘92" είπε ο Θέμης Μπαλασόπουλος. "Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε, εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε", ήταν σύσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ant1news

Με κινητοποιήσεις και λιντσαρίσματα όπως τότε, το 1992 που οι Σταμουλοκαλλάδες ξεβράκωσαν συναδέλφους τους επειδή πήγαν να πάρουν άδειες λεωφορείων, απείλησε την κυβέρνηση ο Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Φοβάμαι μήπως έχουμε μέρες του ‘92 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες», είπε στη Βουλή –απόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη- ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΕ που αντιδρά στον επανέλεγχο των συμβάσεων στο δημόσιο.  

«Άντε τελείωνε, έχεις ραντεβού με την τρόικα πρέπει να φύγεις», είπε με θράσος απευθυνόμενος στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν εκείνος ενημέρωσε πως λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων πρέπει να αποχωρήσει από την συζήτηση. 

«Εδώ δεν κάνουμε κατάληψη κύριε, εδώ είναι Βουλή, σοβαρευτείτε», ήταν η σύσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εκείνος συνέχισε να φωνάζει: «Ήρθατε να μου υποδείξεις, φιλοξενούμενος είμαι».

Στον καυγά παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης που σε έντονο ύφος είπε πως «αν κάποιοι δεν μπορούν να σεβαστούν διαδικασίες, να περάσουν έξω».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τοποθέτησή του, επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στον έλεγχο της νομιμότητας. «Επιμένουμε, θα ελέγξουμε τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά μονιμοποίησης των συμβασιούχων. Τον τελικό λόγο με τους δημάρχους που δεν εφάρμοσαν το νόμο θα τον έχει δικαιοσύνη, είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει κύριε Μπαλασόπουλε.  Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ και για την αξιολόγηση και για την ανανέωση των συμβάσεων, είπε και πρόσθεσε πως τα ψέματα τελείωσαν για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τη μετατροπή των συμβάσεων». 

Σημείωσε πάντως, πως το μόνο που συζητά είναι οι συνέπειες των παρατυπιών και πως το τι είναι παρατυπία και τι δεν είναι, θα το κρίνει το ΑΣΕΠ.