X

Κίνδυνος τριπλασιασμού στη ροή μεταναστών λόγω Συρίας

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν οι μετανάστες που θα θελήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα θα είναι τριπλάσιοι.

Ant1news

Ανησυχία για τριπλασιασμό των παρανόμως εισερχομένων στην Ελλάδα λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Συρία επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης με τον Μιλτιάδη Βαρβιτισώτη να διαβεβαιώνει πάντως, ότι λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστεί η πίεση που αναμένεται να δεχθεί η χώρα.

Ενημερώνοντας για θέματα αρμοδιότητάς του την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στα κύματα μεταναστών που αναμένεται να επιχειρήσουν να μπουν παράνομα στη χώρα, μέσω θαλάσσης.

Όπως είπε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν οι μετανάστες που θα θελήσουν να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα θα είναι τριπλάσιοι και θα ξεπεράσει τους 30.000, σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια που έφθασε τους 12.000, ενώ είχαν ανασχεθεί  άλλοι 19.000.

Μεγάλο κύμα μεταναστών κατευθύνθηκε και στην Τουρκία, που μόνον τον Απρίλιο στην Τουρκία καταγράφηκαν  800.000  πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ μέχρι τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 2 εκατομμύρια.