X

Βαρόμετρο η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών

Η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα αποτελέσει βαρόμετρο για την προεδρική εκλογή

Ant1news

Βαρόμετρο για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποτελέσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με τους ανεξάρτητους βουλευτές και κυρίως αυτούς που προέρχονται από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να τίθενται σε μεγάλη δοκιμασία.

Σε αυτούς «ποντάρουν» τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας, για διαφορετικούς βεβαίως λόγους ο καθένας, αλλά με κοινό δεδομένο ότι κάθε ψήφος είναι κρίσιμη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να τους πείσει να ψηφίσουν θετικά στο αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιστρατεύσει όλα τα επιχειρήματά του για να τους πείσει για το αντίθετο.

Δεδομένου ότι η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που αποτυπώνεται με 151 ψήφους, είναι άλλης πολιτικής βαρύτητας ψηφοφορία από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που απαιτεί 180 βουλευτές, Σαμαράς και Βενιζέλος, που έχουν κοινοβουλευτική δύναμη 155 βουλευτών, θα επιχειρήσουν να εξασφαλίσουν τη στήριξη ακόμη 25 από τη «δεξαμενή» των ανεξάρτητων, προκειμένου να φθάσουν τους 180 στην τρίτη ψηφοφορία την προεδρική εκλογή.

Χρειάζονται και τη στήριξη από κάποιο ακόμη κόμμα, ή από κάποιο μεγάλο «μπλοκ» από Ανεξάρτητους Έλληνες ή ΔΗΜΑΡ, για να είναι ασφαλής ο στόχος των 180 βουλευτών.

Δείτε ποιοι είναι οι ανεξάρτητοι βουλευτές


Χρήστος Αηδόνης
Μίμης Ανδρουλάκης
Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος
Οδυσσέας Βουδούρης
Χρυσούλα Γιαταγάνα
Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος
Μίκα Ιατρίδη
Νικήτας Κακλαμάνης
Βασίλης Καπερνάρος
Γιώργος Κασαπίδης
Γιάννης Κουράκος
Σταύρος Λυκούδης
Κατερίνα Μάρκου
Πάρις Μουτσινάς
Μάρκος Μπόλαρης
Στάθης Μπούκουρας
Νίκος Νικολόπουλος
Γιώργος Νταβρής
Βασίλης Οικονόμου
Θόδωρος Παραστατίδης
Βύρων Πολύδωρας
Πέτρος Τατσόπουλος
Θεοδώρα Τζάκρη
Γρηγόρης Ψαριανός